Εσύ ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος λουσίματος των μαλλιών σου ;

 

Το λούσιμο είναι μια καθημερινή δραστηριότητα που πραγματοποιούμε για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας καθαρά και υγιή. Όμως, πόσοι από εμάς πραγματικά γνωρίζουμε τον σωστό τρόπο για να το κάνουμε; Πολλές φορές, περνάμε απλά τον χρόνο μας στο ντους, χωρίς να δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στις λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ποιότητα του λουσίματος μας. Γιατί όσο καλά και να είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε δεν θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά αν δε λουζόμαστε με τον σωστό τρόπο.

 

 

Δεν αρκεί να αγοράζουμε ακατάπαυστα προϊόντα που διαφημίζονται και υπόσχονται θαύματα, πρέπει να ξέρουμε να τα χρησιμοποιούμε όσο καλύτερα γίνεται ώστε όντως να μπορέσουν να κάνουν αυτά που υπόσχονται. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τα πιο κοινά λάθη και τι πρέπει να κάνουμε στο λούσιμο και θα δεις πως εάν τα ακολουθήσεις όλα, τα μαλλιά σου θα φαίνονται και θα είναι πιο υγιή.

 

 

Φυσικά το πρώτο και βασικό είναι να γνωρίζουμε τον τύπο των μαλλιών μας ώστε εάν έχουμε λιπαρά, να αγοράζουμε προϊόντα για λιπαρά μαλλιά, εάν είναι ξηρά, για ξηρά, κλπ.  Ένα λάθος που κάνουμε συχνά είναι το ότι χρησιμοποιούμε πάρα πολύ ζεστό νερό, ενώ πρέπει το καταλληλότερο είναι το χλιαρό σε όλη την διάρκεια του μασάζ που επιβάλλεται να κάνουμε στο τριχωτό της κεφαλής και το τελευταίο ξέβγαλμα να το κάνουμε με κρύο νερό. Κάνοντάς το θα δεις πως τα μαλλιά θα αργούν να βγάλουν σμήγμα και να γίνονται λιπαρά.